Crowdfundactie

[fusion_text]Bouw mee aan onze vaste plek in Amsterdam!
Misschien ken je ons van foodfestivals en evenementen waar we al 10 jaar ter plekke de lekkerste oesters voor je openen. Wie weet hebben we kennis gemaakt op een bruiloft of een feest. Meer waarschijnlijk ken je ons van de Pure Markt waar we met het grootste assortiment oesters van Nederland en onze verhalen, vele liefhebbers trekken. Al tien jaar trekken we met onze marktkraam door stad en land, door weer en wind. Honderdduizenden oesters hebben we voor jullie geopend. En steeds vaker vroegen jullie ons: ‘Waar vind ik jullie winkel?’ Of: ‘Kan ik deze oester ook bij jullie bestellen?’

Het was duidelijk. De ware liefhebber moet altijd, op ieder moment bij ons terecht kunnen voor zilte zaligheid. De vraag naar oesters en schaal- en schelpdieren wordt ook alsmaar groter. En daarom gaan wij, na tien jaar, onze vertrouwde marktkraam een vaste plek geven. We gaan iets bouwen, in Amsterdam. En we vragen jou: bouw je met ons mee?

Ga meteen naar onze crowdfundingspagina!

Meedoen kan op twee manieren!
Lenen: Wil je een bedrag investeren en dus geld voor je geld. Dan ontvang je in totaal 25% rente over 5 jaar. Daarnaast nodigen we je uit voor ons openingsfeest en zijn er leuke extra’s.
Kopen: Wil je liever waar voor je geld? Koop dan alvast een van onze beloningen. Denk aan een oesterproeverij voor jou en je vrienden of ga zelf aan de slag tijdens onze oesterworkshop.

crowdfund_zenz

Het concept
Zilt en Zalig wordt een plek waar al onze zilte dromen bij elkaar komen. Een winkel, proeflokaal en borrelstek. Met het grootste assortiment oesters van Nederland, zoals jullie al van ons gewend zijn. Vaak hebben we 25 soorten op voorraad, allemaal knettervers en van uitmuntende kwaliteit. We laten je het verschil in smaak en textuur ervaren. Vertellen je over de filosofie van de kweker die we vaak persoonlijk kennen. We hebben zo ook de allermooiste schaal- en schelpdieren. Van Bretonse kreeften, tot Zeeuwse mosselen. Van sappige scheermessen tot robuuste krabben. Om van te genieten, ter plekke of thuis. Eentje uit het vuistje of een dozijn aan tafel met een bijpassend drankje. Van natuurlijke limonades tot ambachtelijk bier en knisperende wijnen.

Onze jarenlange ervaring op de markten en festivals nemen we mee naar binnen. Zilt en Zalig wordt toegankelijk: wij zijn er voor iedereen, van oester-novice tot zelfverklaarde seafood-snob. Schuif bij ons aan voor een complete proeverij, of koop een kistje oesters die je thuis zelf opent. We laten je graag zien hoe. Over ieder product valt iets te vertellen, en dat doen we dan ook graag.

crowdfund_zenz_2

Mensen willen contact, interactie. Ze willen zien wat ze gaan eten, weten waar het vandaan komt, zien hoe het wordt klaar gemaakt. Ze willen de versheid ruiken, het open van de schelp horen. Ze willen deelgenoot zijn. En dat is wat wij willen verzorgen. Bij Zilt en Zalig komt daarom geen gesloten keuken. Het wordt een open ruimte waar je ons bezig kunt zien en waar we elkaar kunnen spreken.

Wanneer je bij ons bent geweest vraag je volgende keer niet meer om zomaar een oester, maar om een specifieke oester van een bepaalde kweker of regio. De generieke oester is verleden tijd. Bij Zilt en Zalig gaat er een wereld voor je open. Zilte, zoete, vette, nootachtige, grassig groene of umami oesters. Het fijn proeven kan beginnen.

crowdfund_zenz_3

Kennis en kunde
Door onze jarenlange ervaring worden we regelmatig ingehuurd om medewerkers in horecagelegenheden en viswinkels op te leiden in de ziltige wereld. We willen op onze vaste nieuwe plek ook een aparte ruimte inrichten voor culinaire proeverijen, workshops en opleidingen te geven.

Wie zijn wij?
Wij zijn Marcus en Silvana van den Noord, sinds 2007 de drijvende krachten achter Zilt en Zalig. Marcus is een zelfverklaarde oester-nerd en voor velen de eerste, echte oesterman van Nederland. Met zijn passie, productkennis en people-skills weet hij iedereen te boeien en te plezieren. Silvana is de perfecte aanvulling, sfeermaker met een scherp oog voor detail, altijd op zoek naar verrassingen. Als iemand een oester proeft, de ogen sluit en een grote glimlach verschijnt, is onze missie geslaagd.

Wat hebben we nodig?
Financieel
Om onze Zilt en Zalig droom te realiseren hebben we, naast ons eigen vermogen, nog €80.000,- nodig. Dit halen we graag samen met jullie op via crowdfunding. Het opgehaalde bedrag wordt besteed aan de verbouwing, apparatuur, inventaris, inrichting, training personeel, en de overbruggings-huur van een pand in Amsterdam zodat we goed van start kunnen gaan. De startkosten bij de realisatie van Zilt en Zalig zijn berekend door een accountant om niets aan het toeval over te laten.

Stretch Goal
Bij €125.000,- kunnen we aanvullende een ruimte inrichten voor culinaire proeverijen, workshops en opleidingsruimte.

crowdfund_zenz_4

Bouw met ons mee, en fund samen met andere oesterliefhebbers mee aan onze droom. Dit kan door te investeren, hierbij krijg je je geld terug met rendement.

Investeer je bijvoorbeeld €500 dan krijg je €625 terug in 4 termijnen.

Op 01-08-2018 ontvang je 125 + 31,25 = €156,25
Op 01-08-2019 ontvang je 125 + 31,25 = €156,25
Op 01-08-2020 ontvang je 125 + 31,25 = €156,25
Op 01-08-2021 ontvang je 125 + 31,25 = €156,25
Totaal = €625

Je kunt ons ook helpen door informatie over ons project te delen. Vertel erover, enthousiasmeer. Post ons campagne op je facebookpagina, Instagram en twitter.

Ken je mensen die van toegevoegde waarde zouden kunnen zijn in de aanloop naar onze vaste plek? Meubelmakers, interieurdesigners, aannemers of leveranciers? Laat het ons weten! Elke tip, iedere bijdrage is de moeite waard. Deel, en we zijn je dankbaar.

Wij kunnen niet wachten om te beginnen op onze nieuwe stek. De eerste stap daar naar toe begint op 1 mei met deze crowdundingactie. Ben jij erbij?

Liefs, Silvana & Marcus

Ga naar onze crowdfundingspagina!
[/fusion_text]