Oesterman Oesters feest Oesterproeverij bruiloft beurs bedrijfsfeest catering cateraar oesterman huren oesters openen

Dolce far Niente!

Italië!

Dit blog schrijven we tijdens onze inspiratiereis door Ligurië, Italië 🙂

We doorkruisen dit hele gebied wat bekent staat om zijn culinaire hoogstandjes, rijden door groene bergen en worden omgeven door olijf- en vijgenbomen.

We staan elke dag om 07:00 op, zetten koffie in een percolator (hoe Italiaans!) en gaan buiten zitten in relaxte stoelen waar we opgewacht worden door een heerlijke ochtendzon die onze gezichten verwarmt en een lichte nevel in het dal waar we over uitkijken wat best een romantisch beeld geeft;)

Een Italiaans gezegde is: “Dolce far Niente”… het zalige nietsdoen.

Het zalige hierin herkennen wij wel, het nietsdoen helaas niet. Gewoon omdat onze hersenen dit niet toelaten en ook omdat we nietsdoen helemaal niet kunnen (of niet willen?).

Wij zijn namelijk “Zilt en Zalig”

Er wordt hier wat afgekletst, vooral over Zilt en Zalig en we zitten vol in een Mindset van reflectie, inspiratie, zintuigen prikkelen, verbeteren en vernieuwen.

Net als in Nederland is het ook hier behoorlijk warm, uren rondrijden vraagt soms om een verkoelende duik in de zilte zee en dit keer stopten we in de badplaats Alassio.

We gooiden onze handdoeken op het kleine stukje strand waar géén (verhuurde) strandstoelen en massa’s mensen zaten en renden zo de zee in… verkoeling!!!

Al dobberend begonnen we (wéér) te brainstormen.

We kunnen je bij deze dan ook alvast verklappen dat ons volgende plan daar op dat moment is ontstaan!

Sommigen van jullie hebben ons al eens verteld dit te gaan doen, dat we dit ECHT moesten gaan doen;)

En dus…

Het Italiaanse gezegde “Nella vita, chi non risica, non rosica”… in het leven, wie niet waagt, niet wint past dan ook beter bij ons 

We gaan ervoor!

Ciao vanuit Italië

Marcus en Silvana