Oesters zijn… Zilt en Zalig.

Dat is dan ook meteen de verklaring waarom wij Zilt en Zalig heten!

Of je oesterliefhebber bent of niet, het maakt bij Zilt en Zalig niet uit. Zilt en Zalig is er voor iedereen.

We houden niet alleen van goede en veel verschillende typen oesters maar juist ook van de gezelligheid en sfeer erom heen. Oesters proeven doe je met elkaar, net als het drinken van een heerlijk glas frisse bubbels. De oester is een gezelschapsdier zeggen we dan ook bij Zilt en Zalig.

De Gillardeau, Zeeuwse platte, Prat ar Coum of Kys Marine zijn maar een paar van de vele verschillende typen oesters welke de oesterman voor elke opdracht persoonlijk selecteerd en ter plekke voor gasten opent. Eerst is er het zien, dan komt het ruiken, gevolgd door een gepassioneerd verhaal over smaak en afkomst, pas daarna komt het proeven. De beleving is daarmee compleet. Of toch niet? Want we schenken graag nog iets na in de lege oesterschelp wat past bij de type oester. Dit kan een authentiek bier zijn, cider, rode wijn of onze eigen Vodka met een rode peper. De oesterman weet precies de juiste oester/drankcombinatie voor je te schenken.

Voor de niet-oesterliefhebber is het dus net zo’n feest om naar de verhalen te luisteren, vragen te stellen en toe te zien hoe iemand weet te genieten van dit natuurlijke knetterverse product van de kust. 

We vinden het altijd leuk te verrassen, door nieuwe concepten te bedenken, mensen en hun zintuigen te prikkelen, aandacht voor elke gast te hebben en mensen samen te brengen. Genieten doe je het best in gezelschap.

Marcus en Silvana van den Noord zijn sinds 2007 de drijvende krachten achter Zilt en Zalig. Marcus is een zelfverklaarde oester-nerd en voor velen de eerste, echte oesterman van Nederland. Met zijn passie, productkennis en people-skills weet hij iedereen te boeien en te plezieren. Silvana is de perfecte aanvulling, sfeermaker met een scherp oog voor detail, altijd op zoek gasten te verrassen.

Als iemand een oester proeft, de ogen sluit en een grote glimlach verschijnt, is onze missie geslaagd!

Oesterman - oesters - feest - beurs - bruiloft - bedrijfsfeest - catering - oesterman huren - Zilt en Zalig